top of page

Rólunk pár szóban

Mi, a BCE Öntevékeny Csoportok Irodája a Budapesti Corvinus Egyetem legnagyobb és legrégebbi diákszervezeteként az egyetem hallgatói és közösségi életének fellendítésén fáradozunk. Küldetésünk az elsőéves hallgatók integrálása az egyetemi életbe, illetve az egyetemi diákszervezeti és közösségi élet felpezsdí­tése. Ezen célok eléréséhez rendezvényeket és különböző közösségi programokat valósítunk meg, ilyenek például a Közgáz Gólyatábor, a Közgáz Gólyabál, valamint számos kisebb eseményünk.

Történetünk

Az Öntevékeny Csoportok Irodája 1972-ben alakult az akkori Marx Egyetem különböző érdeklődési csoportjait tömörítő szervezeteként. Az idő múlásával a különböző profilú csoportok leváltak az ÖCSI-ről, és 1991-re kialakult a mai funkcióval bíró ÖCSI, ami közel 140 fős létszámával még így is a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, majd a Budapesti Corvinus Egyetem legnagyobb diákszervezeteként működik.

Az ÖCSI jogilag bejegyzett hivatalos, non-profit egyesület, melynek tagjai, az instruktorok, egyetemi éveik jelentős idejét a szervezettel töltik – természetesen az általuk végzett munka önkéntes. Az instruktorok feladata a Pesti campus alapszakos gólyáinak bevezetése és integrálása az egyetemi életbe.

vip2019.jpg
bottom of page