TÖRTÉNETÜNK

Az  Öntevékeny Csoportok Irodája 1972-ben alakult az akkori Marx Egyetem különböző érdeklődési csoportjait tömörítő szervezeteként. Az idő múlásával a különböző profilú csoportok leváltak az ÖCSI-ről, és 1991-re kialakult a mai funkcióval bíró ÖCSI, ami közel 140 fős létszámával még így is a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, majd a Budapesti Corvinus Egyetem legnagyobb diákszervezeteként működik.

Az ÖCSI jogilag bejegyzett hivatalos, non-profit egyesület, melynek tagjai, az instruktorok, egyetemi éveik jelentős idejét a szervezettel töltik – természetesen az általuk végzett munka önkéntes. Az instruktorok feladata a Pesti campus gólyáinak bevezetése és integrálása az egyetemi életbe. A szervezet két fő rendezvénye a Közgáz Gólyatábor és a Közgáz Gólyabál.


A regisztrációs héten való iskolai és könyvtári beiratkozáson túl az instruktorok az év folyamán is rendszeresen szerveznek összerázó programokat a gólyacsoportoknak, illetve egyéb egyetemi rendezvényeket, ilyen például a Közgáz Gólyahajó,  az őszi Team Tábor, stb.