POSZTOK

BM

A Big Money a szervezet felsővezetése, amely a tavaszi időszakban 2 főből áll, az ügyvezető elnökből és a gazdasági igazgatóból, majd a nyári időszaktól télig kiegészül 2 fővel (ügyvezető alelnök és gazdasági aligazgató). Az ügyvezető elnök és a gazdasági igazgató megbízatása 1 évre szól. Feladatuk egyrészt a szervezet irányítása, a rendezvények legitimálása, a felügyelő szerveknek való bejelentések elkészítése, az egyetemi vezetéssel való kapcsolattartás és a pénzügyi döntések meghozatala. A szervezetet érintő kérdésekben és jogi értelemben is ők a felelősek a szervezet munkájáért, annak tisztaságáért és a rendezvények főszervezői is ők. A téli közgyűlésen az ügyvezető elnök helyét az alelnök veszi át, míg a gazdasági igazgató helyét a gazdasági aligazgató.

Tavaszi vezetőség

A tavaszi vezetőség két személyből áll, akiknek a feladataik decemberben kezdődnek és a tavaszi szemeszter végééig tart. Az instruktorok választják meg őket, a jelentkezők előre megírt tervezete alapján, ebben azt foglalják össze, hogy milyen programokat biztosítanak a szervezet számára, hogy hogyan tervezik levezetni a bevonó időszak rájuk vonatkozó részét a bevteammel karöltve. Esetenként tábort szerveznek vagy egy egyszerűbb összerázó programot, mindezt azért, hogy a szervezet tagjai egyre közelebb kerülhessenek egymáshoz, hogy minél jobban megismerjék egymást, főleg azért, hogy a közös munka gördülékenyebben menjen vagy, hogy levezethessék a komolyabb időszakok előtt a feszültséget és kikapcsolhassanak. Minden évben a tavaszi vezetőség szervez egy jótékonysági programot, ami az elmúlt években sütemény vásár vagy játék/ ruha gyűjtés keretein belül zajlott le, ez az adott szociális szervezeten múlik, hogy kiknek szervezik a gyűjtést. Ez a poszt azzal is jár, hogy az instruktorikat a vezetőség vezeti le az instruktorok számára, itt apró meglepetésekkel és játékokkal is igyekeznek feldobni ezeket az alkalmakat. Nagyon hálás feladat, mivel a vezetőség tagjai átláthatják a szervezet belső működését és hogy mi kell ahhoz, hogy bizonyos programokat levezethessünk, és természetesen igen szórakoztató, főleg mivel általában, olyan emberek szerveződnek vezetőségnek, akik alapból nagyon kedvelik egymást, így sokkal egyszerűbb és mókásabb a közös munka.

Őszi vezetőség

Az ÖCSI őszi vezetősége egy késő tavasszal megválasztott, egyedi programkerettel rendelkező, két fős középvezetői réteg. Főbb feladataik közé tartozik a szervezettel kapcsolatos operatív munkálatok lebonyolítása, az egyetemi kari vezetőkkel való kommunikáció a félév során, a regisztrációs hét programtervének megtervezése, koordinálása és lebonyolítása illetve a 0. heti bulik, valamint kisebb-nagyobb programok szervezése gólyák és instruktorok számára. A regisztrációs időszakot követően a heti rendszerességgel megtartott instruktori gyűléseket vezetik le, és továbbra is ügyelnek a szervezet alapvető igényeinek ellátására.

Bevteam

A 3 főből álló bevonó team a bevonó időszak lebonyolításáért felelős csapat. Feladatuk a bevonó időszak koordinálása, a bevonó táborok megszervezése, elsős klubok lebonyolítása, felelősök számonkérése, instruktorok motiválása, összerázó porgramok készítése, együttműködve a tavaszi vezetőséggel és a felsővezetőséggel.

Főmeni

A Közgáz Gólyabál koordinálásáért felelős poszt, amelyet választással nyerhet el két felsőbb éves instruktor. A bál előtti hetekben az instruktorok munkáját támogatják és megszervezik a bennmaradásokat, amelyek során az instruktorok az egyetemen éjjel bennmaradva készítik el a gólyabáli helyszínek dekorációját és pultjait. A posztok munkáját is segítik megbeszélések szervezésével és kapcsolattartással, valamint a bál napjával kapcsolatosan a fotósokkal és a fővédnökkel is ők tartják a kapcsolatot.

Admin

Az adminok felelnek az ÖCSI és a Közgáz Gólyabál honlapjainak karbantartásáért, frissítéséért. Ők kezelik továbbá a levelező listánkat.

Ápiszos

Az ápiszosok szerzik be a saját a gólyabáli készítésű egyedi helyszínekhez készülő festményekhez szükséges festékeket, hullámkartont, hígitót és felügyelik, hogy mindenkinek jusson belőle.

Áramos

Az áramosok feladata a Gólyabálon és a szervezet más rendezvényein az áramigény felmérése és a megfelelő elektromos infrastruktúra biztosítása. Év közben vigyáznak az elosztókra, hosszabítókra, reflektorokra és egyéb eszközökre, a rendezvények után begyűjtik azokat.

Asztalos

Az asztalos lányok intézik a Gólyabál elején történő, úgynevezett “Bennalapozás” asztalainak foglalását, a helyek kiosztását és minden egyéb ehhez kapcsolódó dolgot intéznek.

BINGO team

Biztosítja, hogy az instruktorok végtelen szórakozásban részesedjenek az év bármely részében, bingo-mintájára készített “kiikszelős” listákkal, valamint tartja a kapcsolatot a szabadkőművesekkel.

Büfés

A büfések biztosítják minden egyes ÖCSI-s rendezvényen a büfét, a gólyabáltól elkezdve a gólyatáboron át a bevonó táborokig. Megrendelik a pultelemeket és bepakolják az italokat, beosztják az instruktorokat pultozni, felügyelik a kasszát és, hogy mindig legyen elegendő alkohol a pultokban. Rendszerint ők fekszenek le utoljára aludni.

Design

A design feladata a Gólyabál és más rendezvények arculatának kialakítása – legyen az elektronikus vagy nyomtatott megjelenés. A szponzorok és fellépők igényeit is szem előtt tartva ők készítik a plakátokat, jegyeket, itallapokat, honlap designt, facebookos megjelenést, stb.

Imázs

A báli előkészületek idején a főmenedzserekkel és a designnal együtt meghatározzák a bál arculatát és az ehhez szükséges dekorációt. Feladatkörükbe tartozik az egyetem feldíszítése a bál előtti hetekben, és a bál ideje alatt egyaránt. Kreativitásukat felhasználva nagyobb projekteket valósítanak meg.

Jegyesek

A jegyes lányok szervezik meg a különböző rendezvényekre, táborokra a jegyárusítást. Megcsináljuk a beosztást, reggel nyitnak, felügyelik a jegyárulást, és délután lezárják a kasszát.

Külsős koordinátor

A külsős koordinátorok irányítják az ÖCSIs rendezvényeken dolgozó mindennemű külsős munkaerőt. Megszervezik a rendezvény biztosításához szükséges egységeket és felügyeljük a munkájukat, ők nyitják és zárják a rendezvényt. Továbbá ők osztják ki a kommunikációt segítő walkie-kat is, és segítenek az instruktorok koordinálásában is.

Marketing

A marketingesek felelnek az öcsi külső kommunikációjáért az egész év folyamán. Lényegében minden, amit az ÖCSI-ről látsz online és/vagy offline felületeken rajtuk megy keresztül, ők koordinálják. Eventek, posztok, storyk, nyereményjátékok, plakátok, szórólapok, és minden más random agymenés. Szorosan együtt dolgoznak a dizájnosokkal és a videósokkal.

Média

Feladatuk a báli időszak insider adásainak elkészítése, valamint a tavasz és nyár folyamán megjelenő nyomtatott anyagok megszerkesztése.

Önképzősök

Az Önképző feladata, hogy az instruktorok számára különböző készségfejlesztő és szórakoztató programokat készítsenek.

Pakoló-koordinátor

Gólyabál előtt és után az egész bál minden mozgatható elemének a be- és kipakolását vezénylik le, valamint megrendelik az elkerítéshez szükséges kordonokat és további logisztikai elemeket. Elsőként jönnek, utolsóként mennek.

Pályázatfigyelők

A pályázatfigyelők feladata, hogy az olyan lehetőségeket, melyek pénzügyi és egyéb anyagi jellegű támogatással segítheti az ÖCSI működését, felkutassák és jelentkezzenek rá.

Pezsifogis

A pezsifogisok feladata a Gólyabál elején lévő pezsgős fogadás levezénylése, a poharak beszerzésétől a gólyákig való eljuttatásáig.

Reformteam

A Reform Team feladata, hogy feltárja és megértse az ÖCSI szervezeti működésének és felépítésének aktuális problémáit, valamint erre megoldási javaslattal álljon ki az instruktorok elé. Úgynevezett strukikat hívnak össze, ahol az új ötleteket átbeszélik és szavaznak a megvalósításról.

Szendvicses kislányok

A szendvicses lányok biztosítják az élelmet az instruktoroknak a gólyabál ideje alatt.

Szépséges

A Gólyabál részeként minden évben megrendezésre kerül a Közgáz Szépe választás, amin 8 fiú, illetve 8 lány mérettetik meg a Bálkirály és Bálkirálynő címért. A szépségesek feladata megszervezni és lebonyolítani a szépségversenyt, a jelöltekkel való kapcsolattártástól kezdve a versney operatív lebonyolításáig mindennel ők foglalkoznak. Szorosan együtt dolgoznak a videósokkal és a marketingesekkel annak érdekében, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a választás során.

Szponzoros

A szponzororosok elsősorban a Gólyatábor és a Gólyabál előtt egyeztetnek a potenciális befektetőkkel a rendezvényekkel kapcsolatosan, tisztázzák a megállapodások részleteit, szerződéseket (éves vagy eseti) kötnek a kapcsolattartókkal és biztosítják, hogy a rendezvényeken megjelenő szponzorok minden előírásnak megfeleljenek. Feladatuk kettős: a szervezetet anyagi értelemben is képviselik, illetve a rendezvényeken biztosítják a szponzoroknak szükséges kellékeket, bármiféle igényüket.

Táborfigyelők

A táborfigyelők feladata a kisebb-nagyobb táborhelyek felkutatása, összegyűjtése, árajánlat kérése és lefoglalása.

Táncos

A táncosok a gólyabálon előadott gólyatáncokért felelősek. Megszervezik a jelentkezést, a próbákat, ruhát bérelnek, táncot tanítanak, és minden egyéb ehhez kapcsolódó dolgot ők koordinálnak.

Videó-team

Az ÖCSI „hivatalos” videóiért felelnek, melyeket táboraink és rendezvényeink promotálásáért készítenek.

Z-cuccos

A z-cuccos fiúk biztosítják, hogy minden ÖCSIs táborban és buliban legyen zene. Összeszerelik a technikát, felügyelik azt és szuper jó zenét nyomatnak.

Zenekaros

A zenekarosok dolga elsősorban a Közgáz Gólyabálra vonatkozik. Legfőbb feladatuk a gólyabáli fellépők felkeresése, szerződések megkötése, színpadok technikai összeállítása az előkészületekben, míg a rendezvényen a gólyabáli backstage kialakítása, annak minden felelősségével és a zenekarok igényeinek (pl. catering) kielégítése.